Departament de Llatí de Pedreguer

09 gen.

El nostre assassí surt del Carib

Bé, la segona etapa del nostre assassí només ha pogut ser esbrinada per una alumna, Esther… L’enhorabona… La veritat és que quasi tots estàveu per la bona pista, però les vacances de Nadal us han refrenat i no heu volgut enviar les vostres conclusions per mail… :-(
Us deixe l’esplèndida deducció d’Esther:

L’assassí ha anat a Trinidad i Tobago ja que són dos illes, però en realitat és un sol país. S’hospeda en l’hotel Pax Guest House, que es troba a l’illa de Trinidad.
L’assassí ha anat a Trinidad i Tobago perquè el missatge ens diu que “la que oculta”, va enganyar al
callidus durant set anys, es a dir, que Calipso, filla del tità Aties, i que aquesta regnava a l’illa d’Ogigia, situada en el mar jònic, i a qui enganyà durant set anys va ser a Ulisses , els quals junts van tindré 4 fills( Nausitoo, Nausinoo, Latino i Telégono)
Calipso intentà que Ulisses oblidara la seua vida anterior i li oferí la immortalitat i la joventut eterna si es quedava amb ella per a sempre. Però Ulisses es cansà molt pronte d’aquesta vida, i al final, se’n anà de l’illa per a arribar al seu regne amb la seua dona Penélope.
Però en l’expressió “ha esdevingut ritme pur de tambors…” ens dóna a entendre que la pista no és l’anterior, sinó la dansa anomenada Calipso, que es un ritme afrocaribeny originari de Trinidad i Tobago i molt popular en les illes del Carib.
Un altra pista que ens dona per a poder saber on resideix actualment l’assassí es perquè diu” Us espere prenint-me una channa…”, la channa es una de les begudes típiques dels natius de Trinidad i Tobago.
Referent a sobre quin hotel es troba l’assassí ens basem en la part del missatge que diu ” en l’habitació d’un hotel amb nom del temple erigit en commemoració a la tornada d’un capitost romà allà pels anys 13-9 a.C.”
Aquest capitost romà es l’emperador Octavi August, que en commemoració a la seua tornada en el 13-9 a. C. per les seues victorioses campanyes a Hispània i Gàl·lia, i per la pau que imposà es manà construir l’ara pacis (temple de la pau) en honor seu.

Molt bé… L’assassí també estava de festes i no ha sigut fins avui que no m’ha enviat el següent missatge:

Què, pardillos, quans kilets heu afegit al vostre cos? Espere que no us faça açò més lents del que soleu ser.
He eixit del Carib i m’he dirigit tot campant a un lloc, a la vora d’un llac, on una senyora, que s’avorria en 1816 en companyia d’altres tres desqueferats va decidir començar una novel·la molt famosa que tracta sobre el mite d’un senyor que es va dedicar a crear homes sense generació sexual i va gosar desafiar als déus, aconseguint per als mortals un bé molt preuat…
Allà m’estaré uns dies, a la ciutat on es troba la mansió on van celebrar una mena de concurs de relats de terror. Després aniré propet, a la capital de la zona on es troba l’esmentada ciutat, i allà us deixaré la següent pista, als peus d’un careto al voltant del qual es pot llegir: Ad ? extremu(m) oppidu(m) Allobrogu(m) quam maximis itinerib(us) pervenit.
Hala, a veure si em localitzeu!!!!
[Ah, l'objecte que m'he emportat representa a una divinitat grega] 

Heu de ser capaços de:

 1.  Esbrinar la primera parada de l’assassí i a quina senyora es refereix.
 2. Saber quina obra literària va escriure aquesta dona i de què anava, explicant el mite en què es basa.
 3. Dir-nos la segona parada (la capital), que està oculta pel signe d’interrogació de la cita en llatí, i en quin lloc està la pista.
 4. Intentar saber quin objecte ha furtat (una estàtua amb més de 3000 anys que representa a una divinitat grega).

I ja sabeu, m’ho doneu a mi, o ho envieu per mail o formulari. Teniu fins el 14 de febrer.

Salutem plurimam!

3 Responses to “El nostre assassí surt del Carib”

 1. 1
  Blai Says:

  Vinga, que eixe és fàcil!!

  Sort!

 2. 2
  aitor Says:

  yeeepaaa!!!! Com va la cosa Sergi? Encara et torbes amb estes coses?, pareix mentira eh? en cara tens alumnes que es dediquen a seguierte els jocs? Si esque aixo es dedicació a la teua faena…
  No res, sols volia saludarte, que tingues un bon any 2008 i res, desde gandia, encara hi ha algú que s’enrecorda de tu.

 3. 3
  Sergi Says:

  Blai, sembla que els teus ànims han donat resultat (hauré de posar-los més difícils!). Per cert, per què no t’animes? Massa responsabilitats universitàries… o polítiques?

  Aitor, en són poquets però bons… D’altra banda, des d’ací, la república independent de Pedreguer, tampoc t’oblidem (ais, què cursi queda això!)

Leave a Reply

© 2023 Departament de Llatí de Pedreguer | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Powered by Wordpress, design by Web4 Sudoku, based on Pinkline by GPS Gazette