Departament de Llatí de Pedreguer

21 feb.

I si no estàs d’acord, et calles

Pràcticament això és el que ha contestat la inspecció a qui no està d’acord amb una decisió presa per la Direcció Territorial.

El tema está zanjado. No tengo por qué dar explicaciones a mis subordinados. Palabra del jefe, palabra de Dios.

Si no le gustan estas condiciones de trabajo, siempre tiene abierto el camino a la privada.

Si su alumno ha sacado un cero en el examen de septiembre, es culpa suya.

Amb perles semblants a aquestes es va despatxar avui l’inspector davant dos professors estranyats davant una decisió de la Direcció Territorial: aprovar i donar el títol de secundària a un alumne a qui s’havia decidit no promocionar en setembre, mitjançant la votació de l’equip d’avaluació. [clica ací si vols llegir una CRÒNICA DE LA REUNIÓ]

Com que, espere, els professors encara no tenim prohibit el dret d’expressió, hem decidit fer públic el cas als mitjans de comunicació amb el següent escrit, que a hores d’ara s’està llegint, per ser signat per qui vulga [en espanyol]:

Autonomia pedagògica dels instituts… quina trufa!


Els qui signem aquest escrit, professores i professors de l’IES de Pedreguer, ens sentim indignats i impotents davant l’actuació de la nostra Conselleria.

Segons proclama ampul·losament el ROF (article 100), “els instituts disposaran d’autonomia per a definir el model de gestió organitzativa i pedagògica, que haurà de concretar-se en cada cas mitjançant els corresponents projectes educatius i curriculars” i, segons diu l’article 104, aquests projectes curriculars inclouran “decisions sobre el procés d’avaluació, que comprendran procediments generals per a avaluar la progressió de l’alumnat en l’aprenentatge i els criteris de promoció”.

Com que som persones de natural obedient, ens vam creure açò i vam dedicar llargues sessions a elaborar els documents que haurien de regir la vida pedagògica del centre, entre ells els criteris de promoció i adquisició del títol de secundària.

Per això, la nostra sorpresa va ser majúscula quan des de la Direcció Territorial arriba una ordre (el 18 de gener, quatre mesos després d’haver començat el curs!), per la qual s’obliga a promocionar un alumne repetidor de 4t d’ESO, passant per damunt de la decisió que l’equip d’avaluació havia pres en sentit contrari —no una, sinó dues voltes!—, i concedir-li, per tant, el títol de Secundària. En les dues votacions la Junta d’avaluació actuà sempre d’acord amb la llei de 18 d’octubre del 2004 que resa així a l’Apt. 3r: “La presa de decisions en el procés d’avaluació es realitzarà per consens i, quan este no siga possible, per majoria simple de l’equip d’avaluació, amb el vot de qualitat de la tutora o tutor en cas d’empat. No obstant, cada professora i cada professor decidirà sobre les qualificacions de l’àrea, matèria o àmbit que impartisca, d’acord amb el que disposa el punt 3 de l’apartat segon d’esta orde.”


I se’ns obliga a promocionar-lo basant-se en:

  • “la revisión de toda la documentación al efecto”: Si ni tan sols preguntaren el professorat implicat! Que sapiem, l’única documentació de què es pot disposar és l’examen extraordinari de setembre amb un 0 (zero), el projecte curricular del centre, on s’explica quan un alumne té o no la maduresa acadèmica escaient i l’acta de la sessió d’avaluació on l’equip de professors que el coneixien després d’un any de classes va decidir no concedir-li el títol, en dues votacions, i amb major nombre de vots en contra a la segona, ja que s’hi prohibí literalment (!) l’abstenció;
  • “el criterio general del Centro ha sido proponer a todos los alumnos que no han superado una sola área o materia”: directament addueixen una mentida, ja que no hi ha cap criteri general sinó una sèrie d’avaluacions individuals fetes considerant cada cas individual. Com no pot ser d’altra manera. En justícia i amb la llei a la mà no es pot dir: o tot negre o tot blanc. Cal considerar cada alumne i les seues circumstàncies i maduresa. De fet, hi ha un altre cas, en el qual l’alumne, amb dues suspeses i menys vots en contra, tampoc fou proposat per a la promoció i el títol: sols que ací l’alumne ha respectat la decisió dels professors o no ha volgut portar el tema a la Direcció Territorial;
  • així, segons la Direcció Territorial, l’alumne disposa de “madurez académica” per tal d’aconseguir l’esmentat títol de secundària. El coneixen millor que els 10 professors que el tingueren i que d’acord amb la llei, decidiren sobre la seua maduresa amb coneixement de causa? És que els professors de l’equip d’avaluació no actuaven en nom de la Conselleria quan van votar i decidir com era la seua obligació?


D’altra banda, a través de la Direcció del Centre, se’ns comunica que la Inspecció diu que aquest tema no pot tractar-se en claustre, per la qual cosa decidim fer-ho públic mitjançant aquest escrit, tot afegint que considerem greu que hi haja temes tractables en claustre i altres que no, sobretot si considerem, que segons el ROF “el claustre de professors és l’òrgan propi de participació d’aquests en el govern de l’institut i té la responsabilitat de planificar, coordinar, decidir i, si escau, informar de tots els aspectes docents del centre” i són competències seues, entre altres, “aprovar i avaluar els aspectes docents segons el projecte educatiu del centre” i “analitzar i avaluar l’evolució del procés d’ensenyament i aprenentatge”.

Per tot això, els qui signem aquest escrit pensem:

  • que la Direcció Territorial d’Educació d’Alacant ha passat per damunt de les atribucions que legalment són competència de l’equip d’avaluació, basant-se en dues coses (una documentació i un criteri general del centre) de dubtosa versemblança;
  • que la Direcció Territorial d’Educació d’Alacant fomenta com a tret de maduresa acadèmica el fet d’abandonar una assignatura i anima a que en posteriors convocatòries els alumnes puguen atenir-s’hi i, així, abandonar dues (i fins i tot, tres, a partir de setembre d’enguany) assignatures i aconseguir el títol de secundària;
  • que l’Administració Educativa no es creu les seues pròpies lleis, ja que fa gala de passar alegrement per damunt de la suposada autonomia pedagògica dels Instituts.

I demanem coherència en les actuacions de l’esmentada Administració amb la legislació que ella mateixa dicta; en cas contrari, i si aquesta ha de ser l’actuació habitual, agrairíem que ens ho feren saber per evitar-nos fer una tasca que, segons sembla, només serveix per a omplir papers.

És trist aquest tarannà que deixen veure els nostres superiors, però que tampoc no ens estranya massa, per tal com no és més que el reflex d’aquells per a qui treballen, i, ja se sap, que tot s’apega, sobretot si les actuacions es troben hipotecades per uns nomenaments un tant anòmals.

En fi, vull acabar parafrasejant una famosa dita: primer anaren a pel qui suspenia molta gent, però com que jo els aprove a quasi tots, no em vaig preocupar; després van anar a pel qui tenia un tracte massa “campetxano” amb els alumnes, però com que jo els faig parlar de vostè, no em va preocupar; més tard, anaren a per aquell que havia parlat malament en classe dels governants, però com jo sempre lloe els nostres jerarques, no em vaig preocupar ni massa ni poc; en fi, ara venen a per mi… però ja és massa tard.

Salut!

[La notícia pel món:

Las Provincias]

15 Responses to “I si no estàs d’acord, et calles”

  1. 1
    Joan Says:

    Ja m’ha contat les últimes notícies des del “front de resistència”. Com a ex-alumne de l’IES Pedreguer, teniu tot el meu suport. És inacceptable que s’aparte i es menyspree als qui més entenen d’ensenyança, que són els professors.

  2. 2
    Blai Says:

    Sí, jo també n’estic al corrent de la situació i és una vergonya. Bé, més que una vergonya, podríem dir que és una broma de mal gust i és que costa de creure’s el que s’està fent a l’IES Pedreguer.
    Les frases de l’inspector són or pur…

    Ànims a tots, sabeu que també teniu el meu suport.

  3. 3
    Sergi Says:

    Gracietes pel suport…
    Interessant:

    Leyes, contraleyes, decretos y contradecretos; jefes, jefecillos, tontucios y tontos del culo han copado los puestos de la sala de control y la nave de la enseñanza cruza los rápidos del siglo XXI gobernada por aquellos que en el aula fueron profesores mediocres y en los despachos enmoquetados son déspotas, resentidos, prevaricadores, amiguistas, mafiosos, clientelistas, presuntos delicuentes y fabricantes de leyes que perpetúen y legitimen sus delitos.

    Si el voleu llegir sencer: ací.

  4. 4
    Aitor Says:

    Mare meuaaaa….. Estic flipant!!! Aprovado por las buenas o por las malas. Y després es queixen de que tenim el pitxor sistema educatiu d’Europa!Yo pensava que el problema era que els pares “mimaven” massa els seus fills, i resulta que fins i tot desde la conselleria!!! Em pareix una vergonya i una total falta de respecte als profesors, el mes perillós es que han creat un precedent d’on voldran aprofitar-se tots els xiquillos “tarugos” i malfaeners! Camarada, teniu tot el meu suport en la vostra lluita.
    ànim!!

  5. 5
    jose miguel Says:

    sergi, t´he enviat un correu. mira´l (i corregix-lo perquè l´he escrit des d´un ciber que m´ho canviava tot) i així tindràs la meua visió del que va passar el 20-F.
    records a tots els que esteu ahí donant suport.
    visca la llibertat.

  6. 6
    Una tia maria Says:

    Seguint el mètode científic patentat pel PP m’ han arribat rumors de la “caça de bruixes” al I.E.S. de Pedreguer, i si no fora de veres em faria gràcia i tot. Estic espantada i cabrejada amb molta gent i m’ agradaria plantejar diverses qüestions. Sóc mare i després del que he sentit m’ hauré de replantejar la manera d’ educar a la meua filla (en la cultura de l’ esforç, en el gust per les coses ben fetes i en el respecte cap als mestres i professors…) perquè quan arribe al IES no haurà de molestar-se ni tan sols en estudiar perquè si suspen la mare ja protestarà i el professor em donarà la raó. Una altra cosa que em preocupa es quina educació estan donant alguns per criar a uns futurs adults ignorants i fracassats.
    També m’ han arribat rumors “certs” sobre l’ actuació de certes persones: segurament estaré equivocada però pensava que les directives dels centres estaven també per a recolzar els professors i fins ara no m´han arribat rumors que haja actuat així. Un altre col·lectiu del que tampoc no m´han arribat rumors d’una reacció és el de l’ A.M.I.P.A., què passa que Conselleria fa i desfà i ací no passa res? A ningú li interessa el futur dels seus fills? Voleu titelles i futurs votants del PP? Un altre rumor molt rumorós és sobre l’actuació de la psicopedagoga… encara que sóc atea estic resant totes les nits perquè quan la meua filla arribe al IES esta professional haja demanat el trasllat a un altre lloc.
    Finalment voldria felicitar al molt honorable senyor Alejandro Font de Mora per haver tret una nova llei d’educació, que consisteix en que si suspens i tens uns pares tarrossos i “molestons” l’inspector o el mateix professor t’ aprovarà. Vixca !!!!! Però no es preocupen perquè a banda de formula 1 i més també ens gastem els vostres impostos en campanyes de suport al professorat.

  7. 7
    Celine Says:

    Tots aquests rumors rumorejats circulen ja per la comarca i tots els professionals de l’ensenyament i de l’educació ens sentim preocupats. Més i tot quan sents que alumnes d’altres instituts ja comenten entre ells: “Si et suspenen fes com a Pedreguer, que els teus pares reclamen a Conselleria i voràs que prompte et donen el títol” encara que no tinguen raó afegiria jo. Ànim a tots els docents implicats i que no se us mengen.

  8. 8
    Sergi Says:

    Gràcies…

    I damunt “recochineo”:

    El conseller Font de Mora, además, también presentó una campaña publicitaria que, bajo el lema “Gracias Profesor“, hace una llamada de reflexión a la sociedad sobre la importancia de la tarea docente y el refuerzo de la figura del profesor. “El objetivo de esta campaña, en la que invertiremos 300.000 euros, es mejorar la percepción social que se tiene de la importante labor del profesorado”, señaló Font de Mora.

    Las Provincias, 10 de febrer.

  9. 9
    Jesús Says:

    On està eixa cultura de l’esforç i l’excel·léncia de la que tant parlen estos senyors?

  10. 10
    Un pare Says:

    Salutacions a totes i a tots els cibernautes que freqüenteu aquesta pàgina que mitjançant la informació del meu fill acabe de conèixer. Els motius que em fan participar en aquest fòrum d’opinions són els esdeveniments que han estat succeint a l’IES Pedreguer des de que Direcció Territorial a data de 18 de gener obliga a promocionar un alumne repetidor de 4t d’ESO, passant per damunt de la decisió de l’equip d’avaluació.

    En primer lloc vull felicitar a tots aquells i aquelles alumnes que no tenen massa gana de treballar , esteu
    d´enhorabona!!! … no teniu solament a alguns dels vostres pares i mares a la vostra part, sinó que a més a més s’ha apuntat també al club, Direcció Territorial i segons les notícies més fresques també juga a la vostra , la psicopedagoga del centre… un fort aplaudiment!!! us ho estan posant a “huevo”.
    Desitge que la sort us acompanye la resta de la vida, sí … eixa resta en la que pot ocórrer que no hi haja pares ni mares que us defensen, ni psicopedagogues que fiscalitzen als vostres professors , ni administracions que juguen a la vostra… perquè la vida està plena de passions però també d’inclemències, aprendre a superar obstacles és aprendre a viure… llàstima que a vosaltres us estiguen retallant aquesta part tan important de l’aprenentatge.

    Per continuar vull agrair a tot el professorat el vostre compromís amb l’educació dels nostres fills i filles malgrat els temps que us corren , vull que sapieu que teniu el meu suport i el de molts i moltíssimes més i que ens cal mantenir-nos ben units per fer front al mal oratge. Bo… i afegir que des del meu xicotet i humil angle, el d´un pare … em semblaria molt més lloable que la psicopedagoga invertira els seus esforços professionals en revertir el clima en les aules per a que l’alumnat s’implique amb esforç, que els ajudara a superar els possibles entrebancs, a respectar al professorat , a les seues assignatures , a les seues diferents metodologies… que reconciliara a certs pares i mares amb el professorat en compte de formar part activa del tribunal inquisidor creat amb l’única finalitat de perseguir professionalment a un professor i company laboral vostre que ja té demostrada la seua vàlua professional tant davant les institucions pertinents ( llicenciatura, oposicions…) com davant de molts pares i mares i davant de l’alumnat que ha tingut la sort de poder aprendre de la seua saviesa.

    Per acabar vull dedicar la més grata admiració a tot l’alumnat que malgrat tot, continueu optant per l’estudi, el respecte i l’esforç d’anar aprenent més cada dia , que continueu lluitant per superar cadascun dels obstacles que us ixen a l’encontre .

    Salut i força!!!!
    Un pare

  11. 11
    Àngel Says:

    Vos entenc molt bé: sóc professor d’institut. Endavant!!!!

  12. 12
    Professora de l'IES Pedreguer Says:

    Sergi, em sembla lamentable la campanya que esteu fent. I et parle ací perquè tu no vas assistir a la reunió de professorat per tractar el tema i perquè abans d’opinar i comentar les qüestions acadèmiques cara a cara prefereixes la xarxa. Lamentable. És denigrant la imatge que doneu de l’IES.

    A la tia Maria li he de dir que si no treballa en aquest Centre ni és mare ni tan sols coneix personalment la psicopedagoga, no faça aquestes valoracions a partir d’una frase d’algú.

    No estic dient que la gent no opine, ni reivindique. Alerta!! No feu interpretacions parcials perquè ja m’he adonat que freqüenten…

    El que estic dient és que darrere d’aquests comentaris sempre hi ha persones que poden sentir-se ofeses i això pareix que s’oblida. I persones a les quals se’ls qüestiona el seu treball sense conèixer-les. I persones que tenen dret a reclamar una decisió de la Conselleria com ho faríeu molts pares i moltes mares si al vostre fill amb una suspesa no li donaren el títol. Això no us ho he plantejat mai?

  13. 13
    La tia maria d' abans Says:

    Per al·lusions voldria comentar algunes coses a la professora de l’ IES Pedreguer. Parles que els comentaris que he fet i han fet altres poden ofendre a algunes persones, d’ acord demane disculpes, però i el professor que han matxacat no té dret a sentir-se ofès o malament? o és que s’ ho té merescut? En segon lloc supose que si el tal Sergi ho ha posat en la seua web és perquè sabrà del que parla perquè crec que ell també és professor de l’ IES. I finalment si la meua filla suspèn una assignatura en setembre després de passar-se tot l’ estiu rascant-se la panxa (no sé si és el cas d’aquest alumne, però sí sé que es pot estudiar i treballar al mateix temps, ara festa poqueta) sóc la primera que done la raó al professorat per suspendre-la encara que em sàpia mal, però li han donat una oportunitat i l’ ha desaprofitada perquè pense que la culpa del suspès es seua no del professor. En el món real no t’ho donen tot fetet. Entenc que els pares tenim dret a protestar, però també a estar informats TOTS que ho podem fer però pense que el professorat que s’ha vist desautoritzat també té dret a protestar. Perquè al final qui de debò se l’ha estan jugant són els nostres fills i per a mi això és un assumpte molt seriós.

  14. 14
    Sergi Says:

    Apreciada i molt ofesa professora (sense càrrec? És que això condiciona bastant el punt de vista) de l’IES de Pedreguer, benvinguda a aquest, segons tu, niu de freqüentadors d’interpretacions parcials; benvolguda col·lega, anem a pams:

    Sergi, em sembla lamentable la campanya que esteu fent

    Campanya? Jo ho anomenaria legítima defensa per indefensió manifesta. Des de l’arribada de l’ordre de la direcció territorial fins la decisió de publicar en premsa l’escrit van passar molts dies; quan ens vam adonar que qui hauria de fer alguna cosa, no menejava un dit (recordes?: això no es pot tractar en claustre; estic esperant encara l’opinió dels meus representants en consell escolar) vam decidir fer escoltar la veu del professorat mitjançant algun mitjà. Lamentable em sembla a mi les circumstàncies per les quals hem hagut de fer quelcom!

    I et parle ací perquè tu no vas assistir a la reunió de professorat per tractar el tema i perquè abans d’opinar i comentar les qüestions acadèmiques cara a cara prefereixes la xarxa


    No intentes personalitzar en mi, sis plau, els sentiments d’un grapat de professors (de moment 17, un 40% del claustre, més que suficient per demanar un claustre extraordinari, per cert), una bona part dels quals sí que van assistir a la famosa reunió (vols dir que he de creure menys la seua paraula que altra?), fiscalitzada per dos membres de l’equip directiu (un d’ells, per cert va assegurar que subscriuria qualsevol escrit que es presentara: encara estem esperant…) Preferim la xarxa? Evidentment… i la premsa… Torne a repetir: no heu deixat cap altra possibilitat: després d’eixa reunió l’únic que es feia era donar llargues al professor; torne a repetir: l’òrgan òptim per debatre el tema, el claustre, segons els jefes, no podia exercir eixa funció; i al darrer claustre jo vaig dir que havíem escrit un article de queixa i que es podria llegir en claustre per recabar l’opinió dels companys (supose que constarà en acta): com que ara els claustres tenen una durada determinada (afavoreix molt això les coses!) i com que es van produir moltes intervencions, es va quedar sense llegir. Després d’això l’escrit va estar penjat un grapat de dies a la sala de professors. Torne a repetir: ara hi ha 17 professors que l’han signat: no teníeu prou dades de que volíem parlar amb algú?
    Pel que fa a allò de comentar cara a cara, en l’article està, però te’l torne a posar: aquest enllaç és un document del que significa comentar cara a cara les coses en aquest centre. I ací no parle d’oïdes: està escrit en primera persona per un assistent. Si les amables explicacions a què es va referir (cínicament?) el senyor director en el claustre que estava disposat a donar el nostre inspector era això, un enbroncament a porta tancada, doncs sí, preferisc la xarxa. I preferim la xarxa? Doncs, mira, dels 17, l’únic que té web sóc jo i per això vam decidir penjar-lo ací (una altra opinió la pots trobar ací).

    Lamentable. És denigrant la imatge que doneu de l’IES.

    Tu parles d’ofendre? Ara no és que tires floretes als 17 que hem signat la carta (una de les coses més greus d’aquest affaire és la situació d’impotència a què estem abocats: el suport podria haver estat més nombrós inclús: però hi ha una part que addueix allò de l’obediencia debida, una cosa que no s’estila ja ni en l’exèrcit: no es té per què obeir una cosa, sabent que és injusta; una altra part, convençuda de signar l’escrit, a l’endemà, després de la parlada cara a cara amb l’inspector, se’n tira enrere per POR; uns altres no han signat per estar en situació de “dependència” de l’administració -això, estimada col·lega, m’ho han dit cara a cara-: comissions, contractes amb ajuntaments, etc. Pertanys a algun -o alguns- d’aquests grups?). Imatge de l’IES? Potser tu preferiràs la imatge que, segons la inspecció, teníem ara: modèlic, un institut modèlic. Sí, el mundo feliz del Houxley: cabotada i avant, doncs tot perfecte; desacord amb els capos, ai rai! Aquest institut és díscolo. Quina imatge la teua, oi? No sé si saps que hi ha professors que m’han confessat que ja no saben de qui fiar-se.

    A la tia Maria li he de dir que si no treballa en aquest Centre ni és mare ni tan sols coneix personalment la psicopedagoga, no faça aquestes valoracions a partir d’una frase d’algú.

    Quant saps de la tia Maria!!! Que li heu posat una càmera de seguiment? Jo no sé tant (no sé si treballa al centre, si és mare, etc.). Ah, i als comentaris no és l’única que parla del tema psicopedagoga (que es veu que sí pot ofendre -genial la intervenció al claustre culpant als professors dels suspesos dels alumnes; espere que a l’acta, si apareix aquesta intervenció, també apareguen les contestacions de Ferran i de Vicent; i una reflexió: després de tants anys manejant el tema d’orientació i adonar-se que cada vegada va pitjor, no farà aquest col·lectiu un exercici d’humilitat i canviaran alguna cosa? O ells no són culpables de res?).

    El que estic dient és que darrere d’aquests comentaris sempre hi ha persones que poden sentir-se ofeses i això pareix que s’oblida. I persones a les quals se’ls qüestiona el seu treball sense conèixer-les.

    Canvia “comentaris” per “decisions de conselleria” i subscric totalment el que dius.

    I persones que tenen dret a reclamar una decisió de la Conselleria com ho faríeu molts pares i moltes mares si al vostre fill amb una suspesa no li donaren el títol. Això no us ho he plantejat mai?

    Totalment d’acord, amb dues matisacions:

    1. una vegada feta la reclamació, han de tenir en compte que els professors també tenen dret a estar en desacord amb les decisions: o no?
    2. eixe dret a la reclamació no hauria d’estar a l’abast només dels que disposen de padrins o de pares enterats: exigisc que a final de curs es passe a tots els alumnes els passos a donar per reclamar per tal que tots estiguen en igualtat de condicions.

    I ja acabe (uf, quin rotllo!). Ací va un error que s’està cometent amb aquest tema (i no per culpa dels que hem signat l’escrit: si el torneu a llegir, ho comprovareu): centralitzar el tema en la causa i no en l’efecte: jo m’alegre de que l’alumne haja assolit el títol (de fet, jo, personalment, mai no deixaria repetir algú amb la meua assignatura només; però és que tot és tan relatiu: estic segur que molts amb 4 o 5 suspeses tenen altes possibilitats de cursar Batxillerat…); el veritable problema és tot el que envolta la qüestió: la poca, o nul·la, autoritat dels professors i del centre respecte a les seues decisions; l’aberrant política de l’administració volent augmentar el percentatge de titulats a qualsevol preu i mantenint llistes negres de rebotats i un registre de denúncies telefòniques; el poc suport dels nostres més directes administradors (sis plau, agrairíem que ens comunicàreu qualsevol queixa que tinguera la inspecció); l’evidència de que, si tens padrins, tens més possibilitats d’aprovar: aquest caràcter endogàmic és el que hauríem d’eliminar de l’IES; ja sé que és un poble menut i que les pressions dels pares-amics són grans, però això està creant greuges comparatius amb eixos alumnes que no coneixen ningú i a ningú poden demanar “consell”; i, sobretot, haver posat de manifest que hi ha companys més perillosos que un porc solt (algun company forma part d’eixos denunciants telefònics; algun company predisposa als pares des de principi de curs contra un professor… Així sí que dóna gust treballar al centre, oi?

  15. 15
    Jesús Says:

    Pense que el que està donant una mala imatge al centre és que es vaja dient que a Pedreguer donan titols sense treballar. Pense que no hi ha una campanya contra el centre per part d’alguns professors sinò el legítim dret a reclamar que la seua tasca siga reconeguda. I pense que sempre s’ha d’intenatar donar el titol a l’alumne ja que avui és el mínim per accedir mitjanament bé al sistema laboral, però això té un límit. No és gens educatiu manar el missatge de que la vida és rascar-se la panxa i després si reclames el tens tot fet. Estic amb la tia Maria quan diu que ella mateixa diria al seu fill que s’ha equivocat de postura. I aixó és educar també. Repetir un curs no és fracasar en la vida; pensar que en la vida tot se soliciona xillant i despreciant els treballs dels altres sí és una postura de fracás ( a més de xiquet de papá). Per desgràcia els mitjans de comunicació és la visió de la vida que estan donant (els grans germans viuen molt bé sense treballar i xillant). Però pense que el professors no podem clauidicar a esta visió de la vida. L’educació ha de despertar actituds de respecte que personalitzen a l’èsser humà. Renunciar a esta tasca és col·laborar amb la cultura del “tot val”, que personalment pense que és un fracás. La mesura feta amb este alumne no el condemnava al fracás, sinó tot el contrari. Ara el mssatge és just el contrari: si fracases humanament aleshores trionfes a la vida.

Leave a Reply

© 2024 Departament de Llatí de Pedreguer | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Powered by Wordpress, design by Web4 Sudoku, based on Pinkline by GPS Gazette