Departament de Llatí de Pedreguer

17 maig

El centaure Quiró celebra de manera peculiar el dia d’Internet

[Comunicat de Chiron]
Estem arribant al final del primer curs escolar de funcionament de CHIRON. Crec que no podem oblidar que el destinatari últim de la seva creació va ser, i continua sent, l’alumne; de la mateixa manera que la raó de ser del professor és així mateix l’alumne.

CHIRON és un projecte de molt llarg recorregut, però va bé de tant en tant fer breus alts al camí per reflexionar, recapitular i agafar forces. Comentant amb altres col·legues quironians, hem arribat a la conclusió que era el moment de posar en relleu els èxits aconseguits per alguns alumnes de batxillerat al llarg d’aquest curs.
CHIRON, com grup promotor de les TIC en l’àmbit clàssic, ha decidit fer públic aquest reconeixement, de manera que el seu exemple serveixi d’estímul a qui vinga després. Ho fa precisament avui, dia dedicat a Internet. Així, s’atorga un simbòlic ‘Centaure d’or’ als alumnes de segon de batxillerat: Blai Server, de Pedreguer, Blanca Rodríguez, de Barcelona, i Marina Cervelló, de Castelló de la Plana.

Blai és el promotor de l”aparició’ de Nàutica (la nova Musa dels blogs), i acaba de participar en un Premi de traducció de Llatí i de Grec convocat per l’Universitat d’Alacant. [Ací, els companys quironians em permetran obrir un incís, per tal com tinc la sort de tenir-lo com alumne i, a banda de treure els excel·lents que Ana, sens dubte, li posaria, m'ha permés exercir allò de la reciprocitat docent-discent, és a dir, hi ha moments que no se sap ben bé qui ensenya a qui. Tan de bo isquera tots els anys, almenys, un alumne com ell. Voldria afegir que a més dels mèrits ressenyats també ha traspassat fronteres -si més no, interiors- i ha estat anunciat a la ràdio, a Catalunya Ràdio]

Blanca, per la seva part, ha tornat recentment d’Arpino (Itàlia), on ha intervingut com a finalista en el Certamen Ciceronianum, de traducció i comentari d’un text de l’orador romà.

A aquest esdeveniment va acudir també Marina, de Castelló de la Plana, autora així mateix del dibuix de la Musa Nàutica.

Els tres començaran el pròxim curs la Llicenciatura en Filologia Clàssica, i els tres participen, a través dels seus blogs i amb els seus comentaris, dels ideals quironians de divulgació i cultiu de l’antiguitat grecollatina a través de les TIC.
N’hi hagi prou amb aquests tres exemples per adonar-nos que el futur de les clàssiques està molt ben representat. A tots ens agradaria que aquests alumnes comentessin les seves inquietuds, les seves il·lusions, la seva passió pel món grecollatí, etc. Potser contribueixin amb això a despertar futures vocacions entre companys seus més joves.

El ‘Centaure d’or’ s’enviarà als guardonats, perquè puguin inserir-lo en el seu blog.

Enhorabona a tots! CHIRON desitja agrair-vos d’aquesta manera el vostre esforç.

One Response to “El centaure Quiró celebra de manera peculiar el dia d’Internet”

  1. 1
    Blai Says:

    Wehei!!

    Multas gratias uobis ago!

Leave a Reply

© 2024 Departament de Llatí de Pedreguer | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Powered by Wordpress, design by Web4 Sudoku, based on Pinkline by GPS Gazette